Home / Dieren / DNEyescanner komt naar Verdonk Optiek Dieren

DNEyescanner komt naar Verdonk Optiek Dieren

DIEREN – Vanwege de grote belangstelling afgelopen najaar, komt op dinsdag14 april de DNEyescanner van Rodenstock opnieuw een dag bij Verdonk Optiek in Dieren. ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…’ oogmeting 3.0 bij Verdonk Optiek Horen.

Tot op heden kon een goede opticien drie oogfouten corrigeren. Dankzij de DNeye scanner, een revolutionair oogmeetapparaat, corrigeren we er nu achttien. Het resultaat: een compleet nieuwe generatie glazen. Meer details, meer kleur en meer contrast. Wie vroeger naar zijn opticien ging, kreeg een vrij eenvoudige oogmeting. Je had een min- of een plus-afwijking en dat was het wel zo’n beetje. Later kwamen daar cilinder en prisma bij. Een grote stap voorwaarts. Zeg maar oogmeting 2.0.

Dankzij de DNEye scanner zijn we nu toe aan een derde stap in deze ontwikkeling. "Met dit oogmeetapparaat meten we zeker 25x nauwkeuriger," vertelt opticien en optometrist Joop van der Mijn. "Tot op heden kon een goede opticien/optometrist drie oogfouten corrigeren. Dankzij de DNeye scanner, corrigeren we er nu achttien. Een enorme stap vooruit. Over tien jaar staat dit apparaat bij alle opticiens."
De DNEye scanner doet niet één oogmeting. Het apparaat scant het oog met een onschadelijke lichtstraal, waarbij het 1500 hypernauwkeurige metingen verricht. Zo wordt duidelijk wat de precieze afwijking is voor verschillende gebieden van de pupil.
Daarnaast verkrijgt de opticien/optometrist met de DNeye scanner extra informatie voor een eventueel leesdeel, zodat ook dit deel nog nauwkeuriger kan worden geslepen.
De uitkomst van deze scan maakt een compleet nieuwe generatie glazen mogelijk. Joop van der Mijn vergelijkt het met de ontwikkeling van beeldschermen. "Dankzij nieuwe technieken leggen fotocamera’s meer details vast en worden beeldschermen steeds scherper. Deze glazen doen hetzelfde. Ze geven meer details, meer kleur en meer contrast weer; niet alleen overdag, maar ook tijdens de schemering en ‘s nachts."

"Veel mensen komen bij me omdat ze denken dat ze nachtblind zijn," zegt Joop van der Mijn. "In werkelijkheid is hun oogafwijking ’s nachts en tijdens de schemer anders dan overdag. Hierdoor zien ze ’s nachts minder goed met de bril waarmee ze overdag prima zien. Dit verschil heeft te maken met de pupil, die ’s nachts groter is. De DNEye scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo heb je altijd optimaal zicht: overdag, tijdens de schemer en ’s nachts."
Wij bieden nu de mogelijkheid om dé oplossing tegen nachtblindheid te ervaren middels de unieke 3D Oculus Rift bril. Naast een oogmeting met de DNEye® scanner in de Rodenstock caravan, kunnen mensen met een lichte oogafwijking via een virtuele animatie ervaren hoe zij beter kunnen zien in het donker dankzij brillenglazen met DNEye® techniek.

"We willen iedereen van harte uitnodigen om langs te komen in de winkel voor een oogmeting," zegt Joop van der Mijn. "We analyseren de scherpteafwijking voor verschillende gebieden van de pupillen. We bekijken de afwijking bij daglicht, schemering en in het donker. En we berekenen de stand van de lens, tijdens het lezen."

www.dneye.nl, Piersonstraat 10 Dieren, tel. 0313 – 414556, www.verdonkoptiek.nl
 

Lees ook

Muzikaal cabaret bij RhederArt Dieren

DIEREN – Met alweer hun derde show, getiteld Vibrato!, doen Maartje en Kine vrijdag 18 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.