Home / Doesburg / Indrukwekkend concert 100-jaar Natres

Indrukwekkend concert 100-jaar Natres

DOESBURG – Na bijna een jaar van voorbereidingen vond zaterdag op uitnodiging van het Muziekcorps Der Voormalige Schutterij Doesburg een geweldig concert van het Fanfarekorps Nationale Reserve ( FKNR) plaats in het Martinus Atrium. Het concert werd gegeven vanwege het 100-jarig bestaan van de Nationale Reserve, de Natres.

Het orkest stond onder de bezielende leiding van Kapitein Harrie Wijenberg en speelde prachtige stukken, die geheel in het teken stonden van belangrijke en ingrijpende gebeurtenissen en periodes in het 100-jarig bestaan van de Nationale Reserve en de Vrijwillige Landstorm. De muziekstukken waren gekozen om een beeld te vormen van de Nationale Reserve de afgelopen eeuw.
Achter het orkest waren op een groot beeldscherm beelden te zien die te maken hadden met de beide Wereldoorlogen en allerlei ingrijpende gebeurtenissen, waar de inzet van de Nationale Reserve nodig is geweest. Het publiek in de goed gevulde zaal genoot van de combinatie van muziek en beeld. De presentatie van dit concert was in handen van Hans de Herdt, ook wel bekend van SBS shownieuws en werd ondersteund door een ladyspeakster.

Na de korte pauze werd de avond vervolgd met nog veel meer prachtige en vaak meeslepende muziekstukken en kon na afloop dan ook gesproken worden van een zeer geslaagd try-out concert, dat als voorproefje diende voor het grootste concert van het FKNR volgende week zaterdagavond geeft in de Flint te Amersfoort.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.