Home / Doesburg / GroenLinks Doesburg wil herplant hagen in Beinum

GroenLinks Doesburg wil herplant hagen in Beinum

DOESBURG – Toen de wijk Beinum in Doesburg begin jaren ’70 werd ontworpen, stonden er in dit gebied nog diverse oude meidoornhagen, die daar ooit door de boeren waren geplant. Er is toen besloten deze hagen te laten staan, om daardoor de band tussen deze nieuwbouwwijk en het agrarische verleden in stand te houden.

Nu, zo’n 45 jaar later, denkt men daar in het stadhuis klaarblijkelijk heel anders over. Onlangs is namelijk besloten deze hagen te verwijderen en deze ook niet meer te herplanten. Het Doesburgse college vond de hagen ‘verouderd’, ‘overgroeid met bramen’ en ‘aan omvorming toe’. Het college gaat daarmee volgens GroenLinks in Doesburg voorbij aan het grote belang van deze boerenhagen. Deze hagen zijn volgens de groene socialisten niet alleen richtinggevend geweest bij het ontwerp van de wijk Beinum, ze vormen ook de dragers van de groenstructuur en zijn van groot belang voor de natuurwaarden in Beinum.

Inderdaad, de hagen waren door slecht onderhoud overgroeid met bramen. Dat krijg je als je jarenlang het onderhoud verwaarloosd. GroenLinks Doesburg zou graag zien dat de hagen opnieuw worden aangeplant en in de toekomst worden meegenomen in een goed onderhoudsschema.
Het college ziet hier volgens GroenLinks niks in. Dit bleek bij de beantwoording van vragen van de partij in de raadsvergadering van 24 februari.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.