Home / Spankeren / 60 Jaar getrouwd!

60 Jaar getrouwd!

SPANKEREN / DIEREN – Zaterdag bracht locoburgemeester Tjebbe Vugts een bezoek aan het echtpaar Wiersma-Osinga uit Dieren ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk. Het bezoek vond plaats in restaurant De Luchte in Spankeren.

De heer Gerben Wiersma is op 28 december 1927 in Oudega (gemeente Wymbritseradeel) geboren en mevrouw Grietjes Wiersma op 19 augustus 1930 in Heeg (gemeente Wymbritseradeel). Op 6 mei 1948 hebben zij elkaar ontmoet tijdens een uitje van de jongens-en meisjesvereniging naar Amsterdam. Op de terugreis zaten zij samen op de achterbank van de bus. Op 21 maart 1955 zijn zij getrouwd. Achtereen volgens heeft het echtpaar in Groningen, Drachten en Heeg gewoond. In 1962 is het gezin naar Dieren verhuisd.
De heer en mevrouw Wiersma hebben drie dochters, een zoon en twee kleinzoons. Zij zijn nog actief. Bij goed weer loopt de heer zijn dagelijks rondje en mevrouw doet zelf de boodschappen en kookt elke dag. Zij maken kruiswoord- en legpuzzels, lezen en kijken elke dag het nieuws. Regelmatig gaan zij met één van de kinderen of schoonzoons toeren met de auto. Naar de plekken waar ze vroeger altijd naar toe fietsen, zoals langs de uiterwaarden van de IJssel, een rondje Postbank of richting Zutphen. Als het weer het toelaat wonen de heer en mevrouw de kerkdienst bij in Gelders Hof.
Allebei hielden zij van schaatsen en hebben tijdens hun verkeringstijd eenmaal de Elfmerentocht (115 km) geschaatst. In de winter van 1972 was het Apeldoorn -Dierens Kanaal gesloten voor scheepvaart en kon er op geschaatst worden. Het echtpaar trok de aandacht toen zij op doorlopers harmonieus over het ijs zwierden.
Het echtpaar zou het leven samen zo weer overdoen. Zij zijn dankbaar 60 jaar huwelijk te mogen en kunnen vieren, samen met de kinderen en kleinkinderen. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.