Home / Velp / De Beemd zal bloeien!

De Beemd zal bloeien!

VELP – Zaterdagmorgen 21 maart heeft een groep enthousiaste vrijwilligers met de onmisbare steun van de Rhedense Plantsoenendienst een inzaaiactie in het industriegebied De Beemd bij Velp gehouden. Het koude natte weer heeft de vrijwilligers niet kunnen ontmoedigen, integendeel zij gingen er extra fors tegen aan. Mede gestimuleerd door inspanningen van de wethouder voor Milieu van Rheden, de heer Ronald Haverkamp. Die sprak zijn grote waardering uit voor dit burgerinitiatief en gaf zelf het goede voorbeeld. De kosten van de inzaaiactie worden grotendeels gedragen door de gemeente Rheden, een gebaar waar de Imkervereniging Arnhem-Velp e.o. zeer erkentelijk voor is. Binnen de kortste keren was alle zaad uitgestrooid in de vochtige en vruchtbare kleigrond. De vrijwilligers zijn behalve imkers, ook medewerkers van het bedrijf SHO en enkele nabuurbedrijven. SHO zorgde voor koffie, thee en na afloop de broodjeslunch: die gingen er bij de noeste werkers goed in. In totaal zal dit jaar weer ruim 10.000 vierkante meter braakliggend terrein worden ingezaaid met dit keer tweejarig, dus meerjarig bloeiend, bloemrijk zaad. Over enkele maanden zal het resultaat te bewonderen zijn en zal het industrieterrein De Beemd weer bloeien.

henk.hoge@tiscali.nl
Tel. 0316 – 529919
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.