Home / Leuvenheim / Padden helpen veilig oversteken

Padden helpen veilig oversteken

LEUVENHEIM – De lente nadert en de padden, kikkers en salamanders worden wakker. Ze moeten zich bezig gaan houden met het instandhouden van hun eigen soort. Het paren gebeurt altijd in het slootje, vennetje, meertje of plasje waar ze zelf geboren zijn.

In Leuvenheim trekken de padden over de Leuvenheimse straat naar het eendenvijvertje. Een gevaarlijk tochtje, waarbij de trage padden gevaar lopen om geplet te worden door passerende auto’s. Om dit te voorkomen plaatsen de leerlingen van de basisschool de Rietgors in Leuvenheim al heel wat jaren in het voorjaar weer zo’n 300 meter net langs de kant van de weg. Naast het net graven zij emmers in de grond waar de padden in vallen wanneer zij tegen het net aanlopen. Een dun stokje in elke emmer is de redding voor de muizen en insecten die ook in de emmers vallen. Zij kunnen via het stokje ontsnappen. De padden niet, zij moeten er door de leerlingen uitgehaald worden.

Samen met vaders, moeders en leerkrachten zijn de kinderen hard aan het werk gegaan om alles voor elkaar te krijgen. Een zinvolle en leerzame middag samen die beloond werd met iets te eten en drinken. Daar was iedereen aan wel aan toe. Groepjes leerlingen gaan nu elke ochtend en elke avond de padden die in de emmers zijn gevallen overzetten naar de andere kant. De padden kunnen daarna veilig verder trekken. Vorig jaar zijn er bijna 700 padden overgezet. De leerlingen zijn benieuwd hoeveel ze dit jaar gaan tellen.
 

Lees ook

Leuvenheim wandelt

LEUVENHEIM – Op zondag 5 november hield Leuvenheims Belang een herfstwandeling. Met zo’n 15 dorpsgenoten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.