Home / Regio / Eenprofielfoto.nl zorgt voor de juiste eerste indruk

Eenprofielfoto.nl zorgt voor de juiste eerste indruk

WILP – Door het groeiende gebruik van social media in de afgelopen jaren, komt een profielfoto ook steeds meer onder de aandacht. Marc Chen van www.eenprofielfoto.nl is hier in 2013 alert op ingesprongen en heeft inmiddels al honderden profielfoto’s op zijn naam staan.

Het is niet toevallig dat Marc Chen zich is gaan richten op profielfoto’s. “De fotografiemarkt is sterk aan het veranderen en mijn ondernemersgeest werd uitgedaagd hier creatief mee om te gaan. Door mij in naam en dienst specifieker te richten op profielfoto’s, bleek ik voor menig klant duidelijk in een behoefte te voorzien. De toename van de zogenaamde ‘online aanwezigheid’ van veel klanten, maakt de behoefte aan representatieve foto’s steeds groter”, vertelt Chen enthousiast. “Voor een zakelijk netwerk als LinkedIn kiest men een andere presentatie dan voor bijvoorbeeld een datingsite. De eerste indruk telt, zowel bij een cv als op social media, en dan vormt een goede profielfoto een stevige basis. Twitter, Facebook en vele andere apps stellen je in de gelegenheid een profielfoto te plaatsen. Ga hier bewust mee om en bedenk goed welke indruk je maakt met jouw profielfoto.”

Vanwege het grote aantal verschillende gebruiksmogelijkheden voor een profielfoto, is een duidelijke afstemming met de klant noodzakelijk. Daarna kan de fotoshoot beginnen. “Weinig mensen voelen zich direct op hun gemak voor de camera”, stelt Chen. “Het is aan mij om ze zo ontspannen mogelijk vast te leggen en een profielfoto te maken die hen weergeeft op de wijze zoals ze willen.”
Inmiddels komen zijn klanten regelmatig terug voor een nieuwe foto, omdat ze een ander kapsel hebben, een andere bril of gewoon omdat ze variatie in foto’s willen. “Eén van mijn klanten ziet het als een jaarlijks ritueel om online up-to-date te blijven en vergelijkt het vernieuwen van haar profielfoto met de jaarlijkse apk voor haar auto”, licht de fotograaf toe.

Naast zijn fotostudio in Wilp is Chen ook regelmatig als profielfoto-fotograaf te vinden op (carrière)beurzen, bedrijfsevents, hoge scholen en universiteiten door heel Nederland. “Er is een grote vraag naar het maken van profielfoto’s op bedrijfslocaties. Dat kan bijvoorbeeld aansluitend of voorafgaand aan een salesmeeting of vergadering van filiaalmanagers. Als fotograaf sta ik dan klaar om de medewerkers sprekend op een profielfoto te zetten”, besluit hij zijn verhaal.
Eenprofielfoto.nl werkt op afspraak, wanneer het u uitkomt, overdag, ’s avonds of in het weekend.
 

Lees ook

Belevingsvlucht: hoe klinkt een overkomend vliegtuig?

REGIO – Hoe klinkt het nou werkelijk als er straks meer vliegverkeer over de regio …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.