Home / Rheden / Restaurant Prinsheerlijk omgetoverd tot restaurant café Houtplaats

Restaurant Prinsheerlijk omgetoverd tot restaurant café Houtplaats

RHEDEN – Restaurant Prinsheerlijk, gevestigd aan de voet van de Posbank in Rheden, heeft na veertien prachtige jaren zijn deuren gesloten. Eigenaren Pauline van Mierlo en Martine Nijland hadden zin iets nieuws en openden afgelopen zaterdag de deuren van restaurant café Houtplaats. Vrijdag konden genodigden alvast ‘proeven’ van het nieuwe concept.

“We hebben er nog steeds heel veel zin in”, vertelt Pauline. “Toen we begonnen waren onze eigen kinderen nog klein. Prinsheerlijk was natuurlijk een geschikt concept voor gezinnen. Maar we merken dat gezinnen steeds minder te besteden hebben en Martine en ik hadden zin om iets nieuws te runnen; een zaak waar we zelf ook graag komen.” En dat is puur, stoer en lekker eten met een goed glas wijn. Met de nadruk op persoonlijke aandacht. Pauline: “Er is nu meer tijd voor de gasten. Houtplaats is een plek om te eten, te drinken en te ontmoeten.”
Stoere steakgerechten staan centraal, maar daarnaast ook verfijnde vis- en vegetarische gerechten. Het eten wordt op een Big Green Egg bereid; een houtskoolgrill waardoor het gerecht een subtiele rooksmaak krijgt.
Een nieuw concept dus met een nieuwe kaart, gedeeltelijk nieuw personeel, een geheel nieuw interieur, een nieuwe uitstraling, een nieuwe doelgroep en een nieuwe naam. Die nieuwe naam is afgeleid van de Houtopslag die bij landgoed Midden-Heuven hoorde, precies op de plek waar nu restaurant café houtplaats gevestigd is.
De ruimte die als kinderkamer was ingericht bij Prinsheerlijk is omgetoverd tot een Private Dining Room. “We willen ons ook meer op de zakelijke markt richten. In onze twee privéruimtes is het mogelijk om bijvoorbeeld met acht man te vergaderen of in besloten kring te borrelen.
Houtplaats is de hele week, behalve dinsdag, geopend vanaf 12.00 uur. Er zijn ruime en gratis parkeermogelijkheden en er is gratis WIFI beschikbaar. De prijzen van de hoofdgerechten variëren tussen de 14 en 30 euro.

Schietbergseweg 28
Tel. 026 – 4465593
 

Lees ook

Sportcombinatie Rheden wil Open Club worden

RHEDEN – Voetbalvereniging SC Rheden wil een Open Club worden. Dat betekent dat de accommodaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.