Home / Doesburg / Woningen buitengebied Doesburg krijgen breedband

Woningen buitengebied Doesburg krijgen breedband

DOESBURG – Als 42 inwoners van het buitengebied van Doesburg besluiten elk € 500,- voor hun aansluiting te betalen, worden die woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk dat in het buitengebied van de Achterhoek wordt gerealiseerd. In totaal gaat het in Doesburg om 84 aansluitingen, waarvan dus de helft mee doen om realisatie te bewerkstelligen.

Het stukje Doesburg maakt deel uit van een groot project dat 10 gemeenten omvat en in totaal 70 miljoen euro kost.

De gemeenteraden moeten overigens nog wel instemmen met deelname aan de Glasvezelmaatschappij Achterhoek BV, die de aanleg en exploitatie van het breedbandnetwerk in het Achterhoekse buitengebied gaat verzorgen. Bij die goedkeuring wordt de aansluiting dit jaar nog gerealiseerd. Doesburg moet voor 126.000 euro garant staan.

In het buitengebied van Doesburg gaat het zoals gezegd om 84 huishoudens. Het gaat om het deel van de gemeente waar geen glasvezel ligt of een kabelmaatschappij geen coax-verbinding aanbiedt. Die kunnen namelijk niet deelnemen aan dit project. Wethouder Ellen Mulder wijst er wel op dat het een unieke kans is. "Wie in dat gebied nu niet mee doet en later alsnog breedband wil, zal een veelvoud van die 500 euro kwijt zijn voor aanleg."
 

Lees ook

Ode aan Grensverleggers

DOESBURG- In het kader van het erfgoedfestival Over de grenzen van Gelderland werd op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.