Rabo ATB tocht Klarenbeek startte vanaf nieuwe MFC

KLARENBEEK – Zondag 11 januari heeft de afdeling fietsen van Sportclub Klarenbeek voor de 8e keer hun jaarlijkse mountainbiketocht gehouden, dit keer vanuit het spiksplinternieuwe Multi Functioneel Centrum aan de Bosweg.
Maanden van voorbereiding door de activiteitencommissie was hier aan voorafgegaan. In de laatste week vóór de tocht raasde er nog een heuse storm over Nederland. Het ging erom spannen of de tocht door zou kunnen gaan. Zelfs op zaterdag tijdens het uitzetten van de tocht was het echt afzien voor de dappere fietsleden van SCK.

Zondagmorgen om 8.30 uur schreven de eerste fietsers zich al in en fietsten achter de route controleurs aan die onderweg nog de nodige weggewaaide bordjes weer moesten herstellen zodat de deelnemers geen hinder hiervan ondervonden. Het weer was redelijk zondagochtend en dat resulteerde in een deelnemersaantal van 674. De deelnemers konden kiezen uit vier routes en er waren een tweetal pauzeplekken ingericht die geheel bevoorraad waren met krentenbrood, ontbijtkoek, banaan, ranja en warme bouillon. Ook waren er toilet-voorzieningen aanwezig.

Bij gevaarlijke oversteekpunten heeft een groep van 33 gediplomeerde verkeersregelaars gezorgd voor een ongehinderde en veilige oversteek. Dit mag uniek genoemd worden. Er is bijna geen tocht waar zoveel verkeersregelaars in touw zijn. Bij terugkomst kon iedereen genieten van de heerlijke gratis warme erwtensoep in de nieuwe horecaruimte De Brug en gezellig napraten.
De afdeling fietsen van Sportclub Klarenbeek heeft het Alpe d´Huzes Team Klarenbeek ondersteund met een donatie van € 500,-

De organisatie bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet en dankzij ondersteuning
van de Klarenbeekse ondernemers Bike Totaal Wolters, Plus Imanse, Restaurant Pijnappel, Gerechtsdeurwaarderskantoor Dekker, De Nieuwe Zweep, Installatietechniek Ten Hove en Dijkhof Bouw is de ATB tocht succesvol verlopen.
De volgende ATB tocht is gepland op zondag 10 januari 2016.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.