Ombudsteam PvdA Brummen-Eerbeek lost voor de burger veel zaken op

BRUMMEN-EERBEEK – Sinds de oprichting van het PvdA Ombudsteam Brummen-Eerbeek, vijf jaar geleden, is gebleken dat dit team in een behoefte voorziet voor inwoners van de gemeente Brummen.

Dit in 2009 door de PvdA ingesteld hulpteam voor alle inwoners van de gemeente bestaat uit zes personen die thuis zijn in het sociaal-maatschappelijk leven. Ervaringsdeskundigen als Cor Flore (Eerbeek), Betty Smith en Hans van Spanje (Brummen), nemen deel aan dit ombudsteam. Zij worden terzijde gestaan door Fatma Tunç-Duman (Eerbeek, speciaal voorde Turkse inwoners), Bruno de Vries en Dinie de Vries-Maatman (Eerbeek).

“Het is moeilijk om uit te leggen met wat voor problemen het team soms wordt geconfronteerd. Die zijn heel divers. Daarom is het goed om er hier een groot aantal van te benoemen. Soms komen er ook problemen of vragen van mensen die wij niet kunnen oplossen. Dan gaan wij richting Tweede Kamer voor nadere informatie of geven wij die zaak geheel in handen van het daarvoor verantwoordelijke Kamerlid ”, aldus voorzitter Cor Flore. De diversiteit van de behandelde problemen blijkt uit bijvoorbeeld: schuldsanering, woon- en huurproblemen, invaliden parkeerkaarten- en plaatsen, andere route ophalen huisvuil, bushalteproblemen, gratis en juist schoolvervoer voor blinde en slechtziende kinderen, bijzondere bijstandsproblemen, begeleiden personen bij bezwarencommissies, hulp bij aanvragen Nederlandse nationaliteit, hulpvraag bij verstopping riool door geneesmiddelen, problemen Eerbeekse Enk, verlichting Kuiperserf, aanbod woningen via internet, regiotaxi en Syntusbus-problemen, wateroverlast, huur scootmobiel, oversteek Werfakkerweg-Groeneweg, verbeterde fietspaden, rijbewijs problemen, reiskosten MBO student, OV-chipkaart, verkeersborden-problematiek, WMO-zaken.
Brummen heeft geen sociaal loket meer. De gehele sociale dienst is uitbesteed aan de gemeente Apeldoorn. Dat geeft volgens het team soms problemen omdat daar het Brummense minimabeleid niet goed wordt uitgevoerd. Daardoor kunnen overbodige en lastige vragen de sociale balie passeren. Bovendien vinden leden van het ombudsteam vaak dat burgers in ieder gesprek weer hetzelfde verhaal moeten vertellen, omdat er door de betrokken ambtenaren niet goed wordt geluisterd en/of gecommuniceerd. En dat geeft nog wel eens frustraties.

Tel 0313-437962 (Cor Flore), mail: flore@lijbrandt.nl
Tel. 0575-562777, (Betty Smith) mail: smithb@dds.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.