Prachtig jubileumconcert Hosanna in Dorpskerk

BEEKBERGEN – De christelijk gemengde zangvereniging Hosanna uit Lieren-Beekbergen heeft zaterdag in de dorpskerk van Beekbergen een prachtig, sfeervol jubileumconcert gebracht ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan. De kerk was goed bezet. De algehele leiding had dirigent Bart van den Brink.

Het koor begon met het lied ‘Zinget dem Herne in neues lied’. Het was een goede opening en werd krachtig gezongen met ondersteuning van alle muziekinstrumenten. Het lied ‘Er is een God die hoort’ werd door het koor ingetogen gezongen waarbij Elise Arends met haar heldere sopraan het tweede couplet voor haar rekening naam. Het werk ‘Groot en toch dichtbij’ liet in het eerste couplet een mooi unisono van de mannen horen. Dezelfde mannen lieten hun ‘dragende ‘taak in het midden enigszins liggen. Het ‘Ave Maria’ werd door de sopraan vertolkt op een wijze die menig toehoorder ontroerde. De hoofdmoot van het concert, de koraalcantate naar Paslam 23 ‘The Lord is mij Shepperd’ werd door het koor en solisten op waardige en boeiende wijze vertolkt. Jan Veltman en Jose Mens kregen een compliment omdat beiden voor het eerst met koor en muziek optraden.

Een muzikaal intermezzo van pianist Roel Praas, dwarfluittiste Johanneke Wilbrink en panfluittiste Carina Bossenbroek brachten de Juddish Fantasy op uitstekende en uitbundige wijze. Het lied ‘Holy art Thou’ werd door de bariton Jan Veltman en koor mooi gedragen gebracht. ‘More love the Thee, o Christ’ was eenvoudig maar mooi, gevolgd door ‘Dank sei Dir’ van G.F. handel. Bij dit nummer, met sopraansolo, heeft een koor gauw de neiging om statacco haar partij te zingen. Ook Hosanna ontkwam hier niet geheel aan.
Na het Hoog boven alle vragen, waarin het ritme van het koor enigszins afweek van dat van de componist, gaf het koor op overtuigende wijze uitvoering aan ‘Praise the Lord, o Jeruzalem’. Het concert werd afgesloten met ‘King All Glorius’ waarin het koor solisten en instrumentalisten een goede spanning wisten op te bouwen, dat uitmondde in een majestueus ‘Amen’.

Het publiek vond het een prachtig concert met een goed en afwisselend programma, uitstekend geleid door Bart van den Brink, waarmee ondanks wat kleine missers, koor en solisten de zangliefhebbers een boeiende avond hebben bezorgd. Dat het publiek genoot bleek wel uit het meermalen spontaan uitgebrachte applaus en een staande ovatie na het slotnummer.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.