Stichting luidt noodklok voor Dierense Carnavalsoptoch

DIEREN – De Stichting Karnaval Dieren e.o. (jawel, carnaval met een k, zoals modern was toen de stichting werd opgericht) maakt zich ernstig zorgen over de Carnavalsoptocht in het dorp. "De belangstelling om deel te nemen loopt terug, terwijl de belangstelling van het publiek onveranderd groot blijft", aldus een woordvoerder van de stichting, waarin carnavalsverenigingen De Nölers en De Deurdauwers samenwerken. "Wij zijn van mening dat als Dieren een optocht wil blijven houden, er iets zal moeten gebeuren."

De stichting heeft al pogingen gedaan de belangstelling voor participeren te vergroten. Zo werden verenigingen en scholen aangeschreven voor deelname. Die is kosteloos. Er kunnen zelfs prijzen worden gewonnen. Maar de inspanningen zijn tot op heden vruchteloos gebleven. Vandaar deze noodkreet. "Het zou toch jammer zijn als ook dit in Dieren zal doodbloeden. Want wat is carnaval zonder optocht?", vraagt de stichting zich af. Ze doen een dringend oproep aan de inwoners van Dieren. "Kijk eens in de buurt of je met elkaar een kan kunt bouwen of als groep mee kunt doen in de optocht. Maar ook alleen of als duo deelnemen is mogelijk. En aan het einde van de optocht, in Theothorne, is er dan de feestelijke prijsuitreiking."
Nieuw is dat de stichting de mogelijkheid voor deelname door het bedrijfsleven openstelt.

De optocht vindt plaats op zondag 15 februari 2015, om 13.11 uur en de Stichting Karnaval Dieren e.o. hoopt dat die dan niet de laatste in een mooie en lange traditie wordt.

Vragen, ideeën en aanmelden kan via het e-mailadres: karnavaldieren@gmail.com.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.