Home / Zutphen / Eerste prijs met lof voor Eendracht!

Eerste prijs met lof voor Eendracht!

EERBEEK / ZUTPHEN – Muziekvereniging Eendracht heeft zaterdagavond een 1e prijs met lof van de jury behaald tijdens het muziekconcours in Zutphen. Het Eerbeekse orkest behaalde een score van maar liefst 90 punten (van de maximaal 100) en handhaaft zich daarmee in de hoogste divisie van de Koninklijke Nederlandse Federatie voor Muziekverenigingen. Na liefst negen maanden voorbereiding, kwam in de buitensociëteit van de Hanzehof de muzikaliteit bij het fanfareorkest tot een indrukwekkend hoogtepunt. Dirigent Alfred Willering: "Tijdens het concert was er zoveel vertrouwen in het orkest, dat we de muziek echt hebben kunnen laten spreken!"

Het fanfareorkest speelde in totaal drie werken voor een 3-koppige jury. Het inspeelwerk ‘Overture to the Gadfly’ gaf de muzikanten de gelegenheid te wennen aan de zaal. Het tweede werk ‘Omaggio’ van de Luxemburgse componist Marco Pütz was het verplichte werk. Voor dit stuk kreeg Eendracht 90 punten. Het concours werd afgesloten met het meesterwerk ‘Passion et Tendresse’ van de Nederlandse componist Rob Goorhuis. Ook de uitvoering van deze compositie werd beloond met 90 punten, waarmee de gemiddelde eindscore was bepaald. In beide werken kwamen verschillende solisten aan bod. "Een extra compliment heb ik uitgesproken naar de diverse solisten in het orkest", aldus Willering. "Zij hebben het geweldig gedaan en uitstekend gepresteerd onder de zware druk van het concours". Het optreden van Eendracht werd door het publiek beloond met een langdurige staande ovatie.
 

Lees ook

Brummenaar opgepakt wegens verboden wapenbezit

ZUTPHEN – Een 53-jarige man uit Brummen is maandagavond door de politie opgepakt omdat hij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.