Sint blij in Loenen te zijn

LOENEN – Sinterklaas had voor zijn intocht in Loenen vernomen dat Loenen Energieneutraal wil zijn. Hij wilde eigenlijk een eind op de fiets komen, maar dat gaf met zijn lange bisschopskleding toch wat problemen. Daarom besloot hij toch maar om met de oldtimer van Herman Bos naar dit dorp te komen.

De Loenenaar deed dit graag voor de hoge gast. Hij reed hem naar het centrum van Loenen waar de Goedheiligman werd opgewacht bij De Brink door een grote schare kinderen, die hem luidkeels toejuichten. Reinder Groenhof, voorzitter van de Dorpsraad Loenen, begroette de Sint namens de Loenense bevolking. Hij was blij dat de Goedheiligman toch nog kans had gezien om energiezuinig naar deze plek te reizen. Hij moest zeker gezien hebben dat op vele woningen in Loenen zonnepanelen liggen. Veel Loenenaren hebben in het afgelopen jaar deze laten aanleggen omdat het dorp een mooie prijs heeft gewonnen. Hij zei de Sint dat hij zijn Pieten flink moet waarschuwen goed uit te kijken op de daken, want de platen zijn glad.

Na de begroeting en de aanbieding van een aantal tekeningen van de kleintjes aan de Sint, stapte hij weer in de auto van Bos om achter de muzikanten van de Muziekvereniging OLTO aan route te rijden door het dorp. Overal langs de weg stonden de Loenenaren Sint toe te zwaaien. Daarna ging het weer richting De Brink, waar een volle zaal met kinderen en hun ouders vol ongeduld zaten te wachten op de komst van de Sint en zijn zwarte Pieten. Sinterklaas praatte met een aantal kinderen die hij in zijn boek had staan. De hoge gast was blij dat hij gezien had dat er in Loenen weer bouwplannen zijn. De Pieten vermaakte zoals altijd de kinderen met hun malle fratsen. Natuurlijk werden enkele gezellige Sinterklaasliedjes gezongen en gingen alle kinderen na afloop met een attractie van Lomive naar huis – foto: Martien Kobussen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.