Brandt een kaars voor alle kinderen in nood

REGIO – Alle kinderen, waar ook in de wereld geboren, hebben rechten. De meeste mensen weten dat wel: recht op schoon drink water, veiligheid, kunnen spelen, recht op hun eigen mening en op de integriteit van hun lichaam, om maar eens wat te noemen. Al deze rechten staan in het Kinderrechten verdrag van de VN Verdrag dat in 1989 door veel landen werd bekrachtigd en dit jaar dus precies 25 jaar bestaat. Hiermee zeiden de regeringen van die landen dat zij erop zouden toezien dat de rechten van kinderen (beter) gewaarborgd zouden gaan worden.
Toch zijn er in veel landen nog wel ‘verbeterpunten’ te noemen en komen kinderen in situaties die niet goed voor hen zijn. Voor al deze kinderen, wereldwijd, die nog niet alles krijgen waar ze als persoon recht op hebben, vraagt Carolien-Sunshine Joosten iedereen om op 20 november een kaars te branden op een goed zichtbare plaats, om aan al deze kinderen te laten weten dat we aan ze denken.

E-mail: c.joosten6@upcmail.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.