Sint komt per trein naar Eerbeek

EERBEEK – Zaterdagmiddag is Sinterklaas met de stoomtrein in Eerbeek aangekomen. De goedheiligman werd door bijna alle kinderen uit het dorp en burgemeester Alex van Hedel welkom geheten op het stationsplein.

Na vele kinderen de hand te hebben geschud en alle tekeningen in ontvangst te hebben genomen, stapte Sinterklaas op zijn schimmel voor de intocht door het dorp. Vergezeld door vele Pieten en met de muziek voorop, toog de stoet langs beide winkelpleinen om te eindigen bij Spoorzicht. In de zaal konden de kinderen Sinterklaas een handje geven en met hem en de Pieten op de foto. Ook in Beekbergen, Brummen, Klarenbeek en Loenen kwam hij afgelopen weekend aan. De komende dagen is de Sint dan ook heel erg druk, maar hij komt toch weer een nachtje logeren in Eerbeek. Het is hem zo goed bevallen, dat hij wederom aan de burgemeester heeft gevraagd om een logeerplek voor hem te regelen. De burgemeester heeft contact gezocht met het Huis te Eerbeek en daar mag de Sint een nachtje slapen. Meer daarover elders in deze krant. Bij de aankomst van Sinterklaas en zijn gevolg zaterdag in Eerbeek, was er gelukkig geen enkele discussie over de rol en het uiterlijk van de hulpjes van de Goedheiligman. Zwarte Piet is ook in Eerbeek nog gewoon zwart.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.