John de 1e leidt Heiknüüters

RHEDEN – In een bomvolle zaal van Feestburcht Ons Huis, waaronder de Velpse zusterverenigingen De Narrenkap, De Bloaspiepkes en De Vrijbuiters uit Rheden, hield Carnavalsvereniging De Heiknüüters zaterdag haar Prinsenavond.

Na enkele optredens, waarbij beide vernieuwde Dansgardes hun kunnen toonden, werden Prins Jorik de 1e en zijn Prinses Fieke bedankt voor hun fantastische optredens als Prinsenpaar. Na de ontluistering, verliet Jorik heel even het podium, om gelijk weer terug te keren als Prins op het witte paard. Toen hij op de knieën ging om zijn Fieke ten huwelijk te vragen, werd hier en daar een traantje weggepinkt. Na haar volmondige ja konden beiden op ludieke wijze de zaal verlaten.

Na de buut was het tijd voor de komst van het nieuwe Prinsenpaar en de spanning begon te stijgen, toen er een prachtig kasteel met daarop vier rood-wit-groene vlaggen ten tonele verscheen. Wie zou er als Prinsenpaar onder schuil gaan?
De muziek bracht de spanning naar een hoogtepunt en tot veler verrassing kwamen Prins John (Farkas) de 1e en zijn Prinses Hetty er onder vandaan. Het kasteel verwees naar Hetty als Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw en de vlag naar de Hongaarse voorouders van John – foto: Han Uenk
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.