Uitreiking Rabo-Burgemeester de Bruinprijs

VELP – Woensdag 19 november wordt in Kastanjelaan 13 in Velp door de burgemeester van Rheden de Rabo Burgemeester de Bruinprijs 2014 uitgereikt aan de 24-jarige Velpse violist Daniël Frankenberg. Met beroepsmusici als ouders, groeide hij op in een muzikale omgeving. Op 6-jarige leeftijd kwam hij op de muziekschool in aanraking met de viool en wist toen direct dat hij niets liever wilde dan viool spelen. Vanaf zijn 15e kreeg Daniël privéles van Kees Koelman wat resulteerde in een complete bachelor studie aan het conservatorium van Amsterdam waar hij in juni 2013 afstudeerde.
Kamermuziek heeft zijn grote belangstelling. Hij speelde in veel ensembles en is op dit moment actief in het Ensemble Judique en het Acanthus Strijkkwartet. Maar ook de orkestpraktijk is hem niet vreemd. Zo vervulde hij de rol van concertmeester bij het Groot Entree Orkest en het Nederlands Jeugd Strijk Orkest. Als violist speelde hij mee in het Jeugd Orkest Nederland en Sinfonia in Rotterdam. Zijn grote interesse in barokmuziek bracht hem naar Luzern waar hij baroklessen volgt bij Petra Mülljans en Brian Dean.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.