Verjaardagskalenders steunen werk Tess Unlimited

BRUMMEN – De Leuvenheimse fotografe Yvonne Altena is een (kalender)actie gestart, waarbij het geld dat wordt ingezameld volledig ten goede komt aan de stichting Tess Unlimited van de Brummense Tessa de Goede. Tessa de Goede verblijft inmiddels al vele jaren in Guatemala en heeft daar onder andere een educatief centrum opgericht en in een ziekenhuis worden kinderen, maar ook volwassenen met schisis (hazenlip) geholpen.

De stichting is opgericht met als doel geld in te zamelen om operaties voor deze kinderen te kunnen regelen en bekostigen. Yvonne Altena en Tessa de Goede zijn al jaren bevriend en samen hebben ze het plan gemaakt om een actie uit te werken waar mensen een donatie aan Tess Unlimited doen door middel van de aankoop van een prachtige kalender. Yvonne Altena is tweemaal in Guatemala geweest en heeft fotomateriaal verzameld voor het vervaardigen van de kalender. Het betreft een verjaardagskalender, dus kan oneindig gebruikt worden.

Yvonne Altena en Tessa de Goede kennen elkaar al lang. Tessa is ook oppas geweest voor haar kinderen. “Ik ken haar van jongs af aan. Nadat ze de hotelschool had afgemaakt, reisde ze hele wereld over en bleef uiteindelijk in Guatemala hangen. Vanaf 2008 doet ze daar geweldig werk. We proberen haar vanuit Nederland zoveel mogelijk te ondersteunen via de stichting.”
In Antigua wordt in het educatief centrum aan kinderen onderwijs gegeven en in het ziekenhuis opereert men patiëntjes met de aangeboren afwijking schisis. Een Amerikaans team van artsen, gespecialiseerd in dit soort operaties, komt twee- tot viermaal per jaar naar Guatemala. “Zij verblijven daar een week en doen vele operaties. Voor de patiënten is dat kosteloos. De onkosten worden betaald door de stichting. Een kindje operatie-klaar maken kost 100 tot 150 euro. Die werkzaamheden neemt Tessa de Goede en haar team voor hun rekening. Kinderen worden dan meestal door hun moeder naar het ziekenhuis gebracht. Vaak verkeren de kleintjes in een ondervoede toestand en hebben infecties en zo. Ze worden eerst helemaal op krachten gebracht tot ze sterk genoeg zijn voor een operatie. Deze zorg vindt al geruime tijd plaats voordat het artsenteam arriveert. Anders zouden zij veel minder operaties kunnen uitvoeren”, aldus Yvonne Altena.
De Leuvenheimse was in februari van dit jaar in Guatemala en heeft zelf kunnen ervaren hoe zo’n operatieweek verliep. “Heel bijzonder als je ziet hoe een mooi mens nog mooier wordt.” De patiëntjes blijven na de operatie nog enkele dagen in het ziekenhuis, zodat het directe infectiegevaar voorbij is. Ik heb daar veel gefotografeerd en zoals afgesproken met Tessa, van het materiaal een kalender te maken. Het is een kalender geworden met een knipoog door en voor deze prachtige kinderen.”

Het is belangrijk dat de stichting een goede financiële basis heeft om het werk in Guatemala uit te kunnen voeren. “Daaraan kan de opbrengst van de kalenderverkoop een bijdrage leveren. De kalender kost € 7,50 en dit bedrag komt geheel ten goede aan de stichting. Alles is heel transparant en dat komt onder meer om dat het een kleinschalig project betreft.
De verjaardagskalenders zijn te koop bij Jumbo Brummen, Hamer Sanitair op het Industrieterrein Rhienderen-Noord en de vestigingen van Echte Bakker ten Veen in Eerbeek, Brummen en Dieren de apotheek in Brummen en Kringapotheek in Zutphen.

www.yvonnealtena.com en www.tessunlimited.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.