Bibliotheek demonstreert nieuwe vormen van lezen

DIEREN – Lees- en mediacoaches van de Bibliotheek Veluwezoom demonstreren in de Week van de mediawijsheid, de laatste week van november, nieuwe vormen van lezen voor kinderen: digitale boeken (E-books), geanimeerde prentenboeken en apps.

Interactieve functies, muziek, gesproken tekst en bewegende beelden kunnen bijdragen aan (voor)leesplezier en taalontwikkeling van het kind. Bovendien leren ze met dit nieuwe leesconcept al op jonge leeftijd omgaan met digitale media. Maar welke digitale boeken zijn geschikt en hoe gebruik je ze? Vervangen digitale boeken het voorlezen?

Deze en andere vragen komen aan de orde op woensdagmiddag 26 november van 13.30 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Dieren. Verschillende boeken en apps zijn ter plekke uit te proberen. Zoals het boek ‘Daan in de ruimte’, dat ogenschijnlijk alleen een leuk (voorlees)boek is over de avonturen van een jongetje in de ruimte. Kijk je met de app naar het boek, dan springt Daan letterlijk uit het boek tevoorschijn. Een speciale techniek (‘Augmented Reality’) zorgt ervoor dat je smartphone of tablet informatie toevoegt aan wat je ziet, daardoor kunnen kinderen met Daan mee op een virtuele en interactieve ruimtereis. En krijgt het verhaal veel meer beleving.

De demonstraties zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in lezen met en voorlezen aan kinderen. Ouders met jonge kinderen, grootouders, leerkrachten in het basisonderwijs en pedagogische medewerkers die werken in de kinderopvang bijvoorbeeld. Er is een praktische folder beschikbaar en gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.