Diploma voor nieuwe imkers

REGIO – In een feestelijke bijeenkomst donderdagavond 13 november heeft de heer Ronald Haverkamp, wethouder van openbare ruimte van gemeente Rheden, vijftien nieuwe imkers hun fel begeerde basisdiploma imkeren kunnen overhandigen. Acht ervaren imkers ontvingen ook het diploma gevorderd imker.
De meeste nieuwe imkers hebben intussen al een of meerdere volken onder hun zorgzame hoede. En zijn vast besloten hun bijzondere hobby uit te breiden. De honingoogst is ook voor een aantal imkers goed geweest in hun eerste spannende bijen seizoen.

Ook hebben andere imkers hun zelf geoogste honing ter keuring aangeboden aan een driekoppig team van honingkeurmeesters. Volgens de strenge honingkeurmeesters was de aangeboden honing van uitstekende kwaliteit. De beoordelingen lieten dan ook hoge cijfers zien, een feit dat voor de imkers nog enthousiaster maakt om in de toekomst hun bijenvolken in top fitte conditie te houden.
Daarom is de toezegging van de wethouder dat de gemeente Rheden graag meehelpt om de situatie van de bloemen en planten voor de bijen te blijven verbeteren, erg belangrijk.
Tot slot hield de heer Jeroen Glissenaar, beheerder van Monumentale Parken in Arnhem een gloedvol, boeiend betoog over de oude paden door park Sonsbeek in Arnhem. Hij was in staat om met schitterende beelden de historische betekenis en de waarde voor huidige en toekomstige generaties op een zeer levendige wijze te illustreren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.