De Jongste Doesburgse Ondernemer

DOESBURG – Op Doesburgse scholen start komende week het project De Jongste Doesburgse Ondernemer. Hierin maken leerlingen uit de groepen zeven en acht spelenderwijs kennis met ondernemen en met enkele financiële en economische begrippen. Daarnaast stimuleert het project de leerlingen om samen te werken.

Veel kinderen dromen van een eigen bedrijf, maar weten niet wat daar eigenlijk bij komt kijken. Wat moet je kunnen en hoe moet je alles regelen? Om kinderen kennis te laten maken met het runnen van een eigen bedrijf, organiseert DoesburgBruist! samen met enkele ondernemers dit project De Jongste Doesburgse Ondernemer.
Onder begeleiding van leerkrachten starten de leerlingen in groepjes hun eigen bedrijfje. Er wordt gestart met een introductie, waarin ze uitleg krijgen over het projecten. Daarna gaan ze in groepjes aan de slag met hun bedrijfsplan. Zo leren ze over wat een bedrijf is, welke functies er verdeeld moeten worden binnen de groep, wie welke capaciteiten heeft, wat de klant wil, marktonderzoek, inkoop en verkoop, het opzetten van reclame en ga zo maar door. Als afsluiting van het project mogen de leerlingen de gemaakte producten ook werkelijk verkopen. Dit doen zij op donderdag 29 en vrijdag 30 januari, van 15.00 tot 18.00 uur in een winkelpand in de stad.

www.delikasa.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.