Student uit Spankeren naar vakwedstrijd in Servië

SPANKEREN – Maandag gaan vier studenten van ROC Aventus naar Belgrado, Servië, om mee daar tot en met 21 november mee te doen aan internationale vakwedstrijden tijdens het jaarlijkse congres voor Europese Hotel & Tourism scholen. Jasper Maresch uit Spankeren komt uit op het onderdeel management horeca.

De vier studenten die volgende week ROC Aventus vertegenwoordigen tijdens vakwedstrijden in Belgrado – Foto: Niels Zomer

Het Aventus Belgrado Team 2014 bestaat uit vier talentvolle studenten: Marit Onderberg, Anika van Zon, Thirza Vonk en Jasper Maresch. Zij gaan in vier verschillende disciplines de strijd aan voor een internationale titel op hun vakgebied. Het is voor het eerst dat Aventus een groot team afvaardigt naar deze vakwedstrijden.

De vier mbo-studenten blinken uit in verschillende disciplines en hebben hier in Nederland (op school of tijdens stage) al bijzondere dingen laten zien. De wedstrijd zal veel van hen vragen op gebied van doorzettingsvermogen, improvisatietalent en samenwerking. Ze worden in internationaal samengestelde teams gezet en moeten de hele week in dit team aan een opdracht werken. Een vakjury zal aan het eind van de week hun prestaties beoordelen. Marit Onderberg en Jasper Maresh vertegenwoordigen Aventus als manager in de toerisme en hotel wereld. Anika van Zon meet zich met andere Europese patissiers. En wellicht maakt Thirza Vonk wel gewoon de lekkerste koffie van Europa. Zij is al specialist Barista bij de Cantharel te Apeldoorn en maakt het liefst een cappuccino met een eigen touch.

"Wij vinden het belangrijk om onze studenten deze internationale ervaring mee te geven. Ze kunnen tijdens het congres werken aan hun eigen internationale netwerk. Daarbij willen we ze meegeven dat het van belang is om je blik te richten over grenzen heen. Het is een unieke ervaring voor de studenten waar ze heel veel van gaan leren. Belangrijke bagage in hun persoonlijke ontwikkeling", aldus Piet de Kant, teammanager van Aventus. De vier studenten gaan ook gewoon voor de eerste prijs. Jasper Maresch uit Spankeren popelt om te vertrekken "Ik kan niet wachten om af te reizen. Wat zou het gaaf zijn om te winnen!"

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.