Sint Maarten in trek in Doesburg

DOESBURG – Dinsdag 11 november is traditiegetrouw de dag van Sint Maarten. In Doesburg wordt dat al sinds jaar en dag gevierd. Natuurlijk gaan de kinderen zingend langs de deur om snoep.

Voorafgaand aan die rondgang waren allen kinderen verzameld in de kerk, het Martinus Atrium, om de liedjes te oefenen en het verhaal van Sint Maarten te horen. Dit keer was de bijeenkomst in het Martinus Atrium, omdat de grote Martinikerk op de Markt in het centrum gerenoveerd wordt en het daar om die reden niet kon. Aan entourage en sfeer ontbrak het echter niet, want ook in deze kerk was het heel gezellig met al die kinderen en hun fleurige lampionnen. Na afloop stroomden de kinderen samen met ouders de kerk uit om langs de deuren te gaan en hun liedjes te zingen in ruil voor iets lekkers. En… ze werden nergens teleurgesteld, want iedere Doesburger is op de hoogte van de traditionele rondgang van de kinderen en zorgt er steevast voor iets lekkers klaar te hebben liggen – foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.