Aanhoudingen in onderzoek brandstichting Velp

VELP – In het onderzoek naar de brandstichting in een woning aan de Willemstraat in Velp, begin september van dit jaar, heeft de politie drie aanhoudingen verricht. Het gaat om drie mannen, één van 23 en twee van 27 jaar, afkomstig uit Velp en Rheden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de voornoemde brandstichting.

In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 september brak brand uit in een woonhuis aan de Willemstraat in Velp. Twee van de in totaal ongeveer 30 bewoners liepen daarbij ernstige brandwonden op. Een 41-jarige man ligt nog steeds in het ziekenhuis, zijn 27-jarige vriendin en moeder van twee kleine kinderen, is inmiddels uit het ziekenhuis maar voor het leven getekend door littekens. De politie bracht een Team Grootschalige Opsporing (TGO) in stelling om de zaak te onderzoeken.

Uit dat onderzoek kwam onder meer naar voren dat er die nacht een molotovcocktail naar binnen was gegooid. Daardoor liepen de beide slachtoffers ernstige brandwonden op, in het pand zelf bleef de schade beperkt. Gedurende het rechercheonderzoek, waarbij ook de hulp van getuigen was ingeroepen via onder meer het televisieprogramma Dossier GLD van Omroep Gelderland, kwamen de verdachten in beeld. Zij werden dinsdagochtend 11 november aangehouden en zitten voorlopig vast voor verder onderzoek en verhoor. Zo zal onder meer gekeken worden naar hun rol in het misdrijf. De politie sluit overigens meer aanhoudingen niet uit.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.