Zorgcampagne Voor Elkaar van start in Rheden

RHEDEN – Om iedereen op de hoogte stellen van de veranderingen in de zorg, is de gemeente Rheden gestart met de campagne Voor Elkaar. Het is de bedoeling dat bestaande en nieuwe cliënten met een zorgvraag rechtstreeks worden geïnformeerd over wat de veranderingen voor hen betekenen.

Veel mensen zitten met vragen over de zorg. Doordat meerdere taken per 1 januari door het Rijk worden overgedragen aan de gemeente, zal er het nodige veranderen. Maar wat precies, dat verschilt per zorgvrager. “Het is de bedoeling dat bestaande zorg wordt voortgezet door dezelfde zorgverlener”, zegt wethouder Constans Pos. “En dat gaat het eerste jaar ook zeker lukken.” Het gaat om duizenden mensen die in de gemeente Rheden te maken hebben met de Wmo, Jeugdzorg of Participatiewet.
De slogan Voor Elkaar slaat op het feit dat de gemeente ook van de inwoners een omslag verwacht. “Men moet niet alleen professionele zorg verwachten, maar ook kijken naar ondersteuning door buren, familie en andere mantelzorgers”, aldus Pos. “We verwachten dat zij een beroep doen op hun eigen netwerk en dat mensen voor elkaar klaar zullen staan. Dat is niet alleen omdat het goedkoper is, maar ook omdat het zorgt voor verbinding in onze samenleving. Het maakt buurten en dorpen sterker.”
Mensen die toch professionele hulp nodig hebben, komen na een eerste gesprek terecht bij een wijkteam. Dit team bestaat uit deskundigen die kunnen inschatten welke zorg iemand nodig heeft en mensen kan doorverwijzen naar de juiste zorgverlener.

Informatie over de veranderingen in de zorg zijn terug te vinden op www.rheden.nl/voorelkaar.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.