Bollen voor bijen

EERBEEK – Zo’n honderdtwintig leerlingen van de vijf basisscholen in Eerbeek hebben de handen uit de mouwen gestoken. Samen platten ze ruim vijfduizend bloembollen langs de historische spoorlijn in Eerbeek.

Imkersvereniging Eensgezindheid uit Eerbeek had op vijf plekken plantvakken gemarkeerd waarin de schoolkinderen onder leiding van een imker aan de slag konden. Voor de gelegenheid had Stichting Landschapsbeheer Gelderland veertig speciale schepjes beschikbaar gesteld. De kinderen werkten in een uur alle bollen onder de grond en kregen als dank een doosje met bloembollen voor hun eigen tuin mee naar huis.

Het poten van de bollen is onderdeel van het plan dat de imkers samen met Ronald Zeilstra hebben uitgewerkt. Samen hebben zij in het kader van Natuurbewust Brummen een voorstel geschreven voor het realiseren van een bloemenlint langs de historische spoorlijn. Dit plan is één van de tien plannen die een bijdrage van de gemeente hebben ontvangen voor het realiseren van hun natuur bewuste plan.
Er worden niet alleen bloembollen gepoot, maar in het voorjaar wordt een aantal stukken grond ingezaaid met een bloemenmengsel. Dit ziet er fleurig uit, maar het gaat de initiatiefnemers vooral het positieve effect voor de voorjaarsinsecten. Niet alleen bijen, ook andere diertjes en zelfs vogels hebben profijt van deze vroege bloeiers.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.