Onderzoek naar vestiging outlet Zevenaar voor regio

ZEVENAAR – De gemeente Zevenaar, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de provincie Gelderland gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de kansen en bedreigingen van een outlet in Zevenaar voor de regio. Het onderzoek moet in januari klaar zijn, zodat de drie partijen de uitkomsten ervan met hun achterban kunnen bespreken.

Het onderzoek volgt op een recente verkenning van de gemeente Zevenaar en de provincie Gelderland naar de mogelijkheden voor Zevenaar. Omliggende gemeenten zien de komst van een grote outlet aan de A12 als een bedreiging voor hun eigen winkelbestand en vrezen leegloop van de middenstand.

In het vervolgonderzoek gaan de gemeente, de stadsregio en de provincie gezamenlijk en objectief kijken naar de kansen en bedreigingen voor de regio van een outlet in Zevenaar. Daarbij wordt ook gekeken naar outlets elders in Nederland: de bestaande in Lelystad, Roermond en Roosendaal, naar plannen voor nieuwe outlets en naar plannen voor outletcentra die uiteindelijk niet zijn doorgegaan.

Uit de eerdere verkenning is gebleken dat veel van de mogelijkheden en onmogelijkheden voor de ontwikkeling van Zevenaar samenhangen met de infrastructuur. Gedeputeerde Conny Bieze heeft gezegd dat de provincie zich mede verantwoordelijk voelt voor het onderliggende wegennetwerk en de gemeente Zevenaar daar mee wil helpen.

In februari spreken de bestuurders van de drie partijen opnieuw met elkaar over dit onderwerp.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.