Doesburgers delen soms moeilijk geheimpjes…

"Elke stad heeft z’n geheimen, die gekoesterd worden door de inwoners. Het kostbare geheim van Doesburg is het prachtige middeleeuwse Arsenaal dat oorspronkelijk een klooster was., en sinds kort een riante filmzaal, een grand café, een biowinkeltje en een sfeervolle wijnhandel herbergt", schrijft columniste en auteur Tineke Beishuizen.

"Publiciteit genoeg geweest rondom de restauratie van dit hart van Doesburg, maar voor buitenstaanders blijft het nog steeds een raadsel waar ze dit toch niet onopvallende bouwwerk kunnen aantreffen. Langzamerhand kan ik het in alle talen en omstandigheden uitleggen, tout droit, gerade aus, eerste links. ‘Waarom is er nergens een richtingaanwijzer?’ vragen de vermoeide, uitgeputte pelgrims-op-weg-naar-het-Arsenaal. Tsja, dat komt omdat wij Doesburgers het soms moeilijk vinden onze geheimpjes met mensen van buiten te delen.

Ook nog steeds een geheim is het welke conservator van welke afdeling van het Rijksmuseum op donderdag 6 november iets over de collectie komt vertellen. Het komt allemaal in orde, verzekert het Rijksmuseum ons, maar op dit moment moeten er weer duizend dingen geregeld worden, zodat nog niet duidelijk is wèlke conservator beschikbaar is, vandaar. Maar leuk en boeiend wordt het, en dat is iets waaraan ik geen seconde twijfel. (aanvang 20.00 uur – entree € 10,-)

Op vrijdag 7 november kan weer van jazz genoten worden in de Gasthuiskerk, want dan treedt de Caracola jazzband op. Acht musici die muziek maken waarbij je bijna niet op je stoel kunt blijven zitten en dat eigenlijk ook niet zou moeten doen. Samba, alsa, calypso, bolero en guaracha… het zijn stijlen uit het tropische deel van de wereld waar mensen geboren worden met swingende heupen. En wij swingen maar al te graag mee, daar zullen onze Hollandse heupen van opkijken! (aanvang 20.00 uur – entree € 6,-)

Zondag 9 november zingt het kwartet La Cappellaccia. De twee zangers en twee zangeressen brengen een programma van een grote verscheidenheid. Renaissanceliederen, maar ook moderne muziek en oud-Hollandse liederen in een nieuw jasje. Wie van de romantische muziek van Johannes Brahms houdt, heeft eveneens een goede reden om deze middag naar de Gasthuiskerk te komen. (aanvang 16.00 uur – entree € 10,- en in samenwerking met Het Badhuis)

Om alvast te noteren: Op zaterdag 15 november de chansonnier Marijn Brouwers. Het gaat een heerlijke avond met prachtige liedjes worden, waarover volgende week meer. (aanvang 20.00 uur – entree € 17,50 – in samenwerking met Het Badhuis); woensdag 19 november weer Leestafel, van 10.00 tot 12.00 en van 19.30 tot 21.30 uur, vrije inloop.

De dichteres Judith Herzberg komt op zondag 30 november. Wie van haar gedichten houdt, kan bijna niet wachten.)

En, ik zal het de komende tijd vaak herhalen: de Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog komt eind februari naar Doesburg. Een gebeurtenis die nooit herhaald zal worden en die nu al in de agenda van veel bewonderaars genoteerd staat (in samenwerking met DichterbijdeIJssel)

Kaarten voor alle voorstellingen kunnen afgehaald worden bij VVV Doesburg of voor aanvang van de voorstelling aan de zaal.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.