Herman Staring schrijft boek over Robert Jacob Gordon

DOESBURG – ‘Robert Jacob Gordon, wetenschapper en nog veel meer’ is de titel van het boek, een vertelling, geschreven door Herman Staring. Het werd vorige week gepresenteerd in de Gasthuiskerk.

Robert Jacob Gordon is de hoofdpersoon van het boek van Herman Staring ‘Robert Jacob Gordon, wetenschapper en nog veel meer.’ In de vorm van een vertelling beschrijft Staring het leven in de stad Doesburg in het midden van de 18e eeuw. Hij doet dat door de ogen van een tienjarige jongen van rijke komaf.

Hoe verging het Robert Jacob op de Latijnse school van Van Kessler? Hoe ging het er in Doesburg aan toe aan de vooravond van de Bataafse republiek? Staring neemt de lezer mee in verhalen over twee verdronken marskramers, over de draaikooi, over herberg De Vergulde Wagen en over later beroemd geworden inwoners van Doesburgse. Gordon zelf is in zijn eigen tijd al een beroemdheid. Als VOC-commandant op de Kaap en als ontdekkingsreiziger in Zuidelijk Afrika. Zijn leven en zijn ontdekkingen komen in het boek uitgebreid aan de orde.

HetHuisDoesburg streeft er naar de komende jaren een serie van zeven boekjes te laten verschijnen met als thema ‘Doesburgse Helden’. De uitgave van dit boek werd mede mogelijk gemaakt door de Stichting Doesburg 777′.
‘Robert Jacob Gordon, wetenschapper en nog veel meer’ is te koop voor € 19.95 bij Boek en Buro in de Kerkstraat in Doesburg, tel. 0313 472 308. De oplage is beperkt.

Foto:
Herman Staring overhandigt het boek aan loco burgemeester Fred Jansen – foto Linda Roelfszema

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.