Geslaagde play-inn March & Showband Rheden

RHEDEN – Op zondag 2 november 2014 vond de play-inn van March & Showband Rheden plaats. Onder leiding van Rob Balfoort werd in eigen huis gewerkt aan muziekstukken van zijn hand. Met deze uitdagende werken zijn de muzikanten buiten hun ‘comfort-zone’ getreden en dat heeft veel mooie momenten opgeleverd. Onder bezielende leiding van Balfoort werden de leden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Dat laatste is precies wat de bedoeling is voor de komende jaren en daarmee is het dus een zeer leerzame en geslaagde dag geworden.

March & Showband Rheden timmert namelijk hard aan de weg. De in de afgelopen jaren behaalde successen smaken naar meer. In 2012 werd een 1e prijs met wimpel op het marsconcours in Enschede behaald. Hierop volgde een uitnodiging voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap in 2013 waar de titel op het onderdeel mars in de 1e divisie werd veroverd. In datzelfde jaar werd op het hoogste niveau, de world division, deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Hier werd met een zilveren medaille een prima resultaat behaald.

Onder het motto ‘stilstand is achteruitgang’ is daarom een lange termijnplan opgesteld. In dit plan staat het thema “Wij gaan voor goud” centraal. Het voor goud gaan zal zich op verschillende manieren uitten. De leden streven ernaar het beste uit zichzelf te halen, muzikaal tijdens repetities en optredens, maar vooral ook buiten het muzikale gedeelte. Zo wil de vereniging haar ledenbestand graag uitbreiden en zal zich hierbij ook concentreren op de jeugdafdeling, de kweekvijver voor de toekomst. Einddoel is deelname aan het Wereld Muziek Concours in 2017.

Om de toekomstplannen mede te doen laten slagen is reeds gestart met de verbouw van het clubgebouw wat inmiddels zichtbare vorderingen heeft gemaakt. De verbouwing levert de vereniging onder andere meer repetitiegelegenheid op wat zal bijdragen aan de groei van het muzikale niveau. Afgelopen jaar viel het doek van de successhow “Mooi Volendam”. Het korps stal de harten van het publiek met de vele hits uit Volendam in een eigen jasje. De komende periode staat in het teken van het instuderen van een nieuwe show met als thema “Symphonica in Rosso”. De show bevat bekende muziek van Marco Borsato, Paul de Leeuw, Nick & Simon, Sting, Diana Ross, Doe Maar en Anouk. Een feest der herkenning voor jong en oud(er).

March & Showband Rheden is op zoek naar jou! Om onze toekomstvisie te realiseren zoeken wij versterking van ons muziekkorps. Wij bieden:
– een actieve en ambitieuze vereniging bestaande uit een seniorenkorps, jeugdkorps en dweilorkest;
– optredens op o.a. taptoes, optochten en parades in binnen- en buitenland;
– repeteren onder leiding van een professioneel instructieteam;
– deelnemen aan wedstrijden op het hoogste niveau;
– mogelijkheden voor jong en oud, opleiding in eigen huis.

Kom langs op maandagavond en kijk op www.march-showbandrheden.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.