Onderscheiding voor Ben van Schaik

VELP – Ben van Schaik uit Velp is zaterdag verrast door burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Rheden. Tijdens zijn afscheidsreceptie als voorzitter van het bestuur van de Stichting Vrienden van de Oude Jan reikte de burgemeester een Koninklijke Onderscheiding uit aan Van Schaik.

Ben van Schaik (1973) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij verricht al meer dan dertig jaar vrijwilligersactiviteiten. Zo is Van Schaik vanaf 1984 medeoprichter, penningmeester en later voorzitter van de Stichting Vrienden van de Oude Jan. De Stichting heeft zich onder andere ingezet voor het zichtbaar maken en restaureren van een muurschildering uit 1780, de restauratie van de glas-in-lood ramen en een grote renovatie van de kerk in 2007. Tevens is de heer Van Schaik actief betrokken bij de werkgroep Culturele Activiteiten. Deze groep zorgt in de winter voor maandelijkse muziekuitvoeringen in de kerk.

In 2005 was de heer Van Schaik initiator en bestuurslid van de Stichting Oude Begraafplaats Reinaldstraat Velp. Onder zijn leiding werkt het bestuur aan een gedeeltelijke heropening van het kerkhof om het voortbestaan te garanderen. Als adviseur was hij betrokken bij de Stichting Bevrijdingsramen in de Grote kerk in Velp. Andere vrijwilligersactiviteiten verricht de heer Van Schaik bij de Oranjevereniging Velp voor Oranje, Vereniging de Sociëteit Velp en de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal – foto Marc Pluim
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.