Loenense 55-plussers genieten van Tera en Gerrit

LOENEN – Na afloop was iedereen in de grote zaal van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen het er over eens, dat het bijzonder gezellige middag was geweest. Het duo Tera en Gerrit Lueks verzorgde een vrolijk programma met hier een daar een wat ernstiger ondertoon.

Namens het bestuur sprak Riek Zuetenhorst een welkomstwoord tot de gasten uit Loenen, Eerbeek en Spankeren. Allen waren benieuwd wat de gasten zouden gaan brengen. Het duo, een echtpaar uit Klein Dochteren onder de rook van Lochem, begon met een paar gedichten die Gerrit had gemaakt. Ook teksten van de liedjes waren door Gerrit zelf bedacht. Hij had hier wel enige ervaring in omdat hij enige tijd geleden de teksten schreef voor een revue.

Hij beschrijft in veel gedichten de vele veranderingen op het platteland. De gemoedelijkheid van de noabers(buren) die elkaar overal mee helpen is meestal ver te vinden. Op het platteland verandert de samenstelling van de bewoners omdat de eigen bevolking weg trekt en ‘vreemden uit het westen’ hier gaan wonen. Het echtpaar bezong ook het verdwijnen van de kleine boertjes. Het duurt volgens hen niet zo lang of we kunnen het laatste boertje zien in het wassen beelden museum in Amsterdam. Tera beschreef in een gedicht de belevenissen van Gerrit die enige jaren geleden de VUT in ging. Hij kreeg het druk en miste nog het meest de snipperdagen… Leuk om te doen vonden de bezoekers het gezellig meezingen van oude liejes uit boekjes die werden rond gedeeld. Uit volle borst werden liedjes als Mijn wiegie was een stijfselkissie, de Zuiderzeebalade en het Gelders Volkslied meegezongen – foto Martien Kobussen
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.