MTB-instructeurs voor Last Gear

EERBEEK – Mountainbikevereniging Last Gear uit Eerbeek heeft er vier nieuwe gediplomeerde MTB-2 instructeurs bij. Berry van Hummel, Rob Hartgers, Hans Peeters en Erica Spiegelenberg hebben met goed gevolg de Proef van Bekwaamheid afgelegd. Dit examen was de afsluiting van de opleiding tot Assistent MTB instructeur. Een opleiding van de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU), geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en het NOC-NSF.

In het afgelopen half jaar zijn de deelnemers vier lesdagen aan het werk geweest met NTFU-instructeurs Paul van Dam en Egbert de Boer. De focus in deze lessen lag voornamelijk op de didactiek van het lesgeven aan verschillende doelgroepen en veiligheid in de mountainbikesport. Elke opleidingsdag was een combinatie van theorie en praktijk en werd door de deelnemers voorbereid en geëvalueerd. Daarnaast moesten alle aspirant instructeurs een aantal huiswerkopdrachten doen, die varieerden van het geven van een zelf voorbereide clinic tot het organiseren van een toertocht van circa 25 kilometer voor een beginnende groep mountainbikers. Alle opdrachten werden beoordeeld door een MTB-3 instructeur. De evaluaties en beoordelingen moesten worden gebundeld in een portfolio dat onderdeel was van de eindbeoordeling. Dit portfolio en het PvB, een mountainbike-clinic voor ten minste 8 deelnemers met onderwerpen als remmen, bochten en balans, was de afsluiting van een intensieve, maar zeer leerzame opleiding.

Het kwartet is een welkome aanvulling op het kader van Last Gear en ze gaan hun kennis en kunde onder andere in praktijk brengen in de begeleiding en opleiding van jeugdleden, het geven van FietsFit lessen aan beginnende mountainbikers, het begeleiden bij groepsritten en overige clubactiviteiten.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.