Inspirerende bijeenkomst recreatie en toerisme Brummen

EERBEEK – Lokaal sterker en samen! Dat was het motto waarmee de bijeenkomst over recreatie en toerisme in de gemeente Brummen van start ging bij Landal Coldenhove in Eerbeek. Zo’n dertig recreatie- en horecaondernemers kwamen bij elkaar om van gedachten te wisselen over een versterking van recreatie en toerisme in de gemeente.

Brummen wil de recreatiesector de ruimte geven om te groeien. Die groei kan zorgen voor meer werkgelegenheid en levendigheid in de centra van Eerbeek en Brummen. "We ondersteunen nieuwe initiatieven in de sector. Samen met de recreatie- en horecasector maken we papier en landgoederen beter beleefbaar voor inwoners en toeristen en gaan we onze gemeente meer promoten. We willen daarbij beter zichtbaar maken en verbinden wat er is. Samen met betrokken ondernemers zijn op woensdag 15 oktober de mogelijkheden verkend", aldus de gemeente.

De kwaliteiten die we in huis willen we nog beter verzilveren. De Veluwe, de beken, de cultuurhistorie, het thema ‘papier’, de landgoederenzone, de IJssel en haar uiterwaarden en de prachtige kernen en buurtschappen, zijn daar prachtige voorbeelden van. En natuurlijk de prachtige horeca- en recreatiebedrijven. Die een belangrijke economische factor vormen en voor werkgelegenheid zorgen.

Het verzilveren doen we door: beter zichtbaar maken wat er is! Beter beleefbaar maken! En verbinden wat er is! Verbetering van promotie en marketing! Lokaal, maar ook in samenwerking met buurgemeenten! De Veluwe is een belangrijk merk! Maar, zet ook de Veluwezoom en de IJsselvallei meer de toeristische kaart! En vooral een betere digitale ontsluiting! De vindbaarheid op internet is heel belangrijk.
Het werd een inspirerende bijeenkomst, met goede ideeën. Een aantal ondernemers en de gemeente werken de ideeën gezamenlijk verder uit. Met als doel te komen tot een lokaal samenwerkingsverband die de sector lokaal blijven kan ondersteunen en versterken.

Tijdens de bijeenkomst is ‘geocaching’, door Aline Divendal in samenwerking met Léontine van Geffen, onder de aandacht gebracht. Wethouder Luuk Tuiten overhandigde aan Jerry Meijer (general manager van Landal Coldenhove) een garmin (GPS-apparaat) om geocaching-routes te kunnen doen (zie foto). Op dit moment zijn er bijna 100 verstopplaatsen (caches) in de gemeente Brummen. Wie meer wil weten over ‘geocaching’ kan terecht op de website van www.gastvrijbrummeneerbeek.nl/ onder het kopje ‘routes’.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.