Italianen onder elkaar

DIEREN – Aanvankelijk was hun vereniging bedoeld om de integratie in Nederland te bevorderen. Die slaagde volledig en het gaat tegenwoordig vooral om gezelligheid bij de Italiaanse Vereniging in Dieren.

Als Italianen gezellig – al is dat een typisch Nederlands begrip – bijeen zijn, dan hoort daar eten bij. Dat was zondag niet anders tijdens de jaarlijkse dag van het Centro Lavaratori Recreativo Italiani (CRLI). Dus was daar een smakelijke lasagna, naast de pizza, heerlijke parmaham en andere levensmiddelen. Het maken van spaghetti werd gedemonstreerd en er was muziek van Ensemble Rosa. Het was een prima dag en goed bezocht door de leden, die zonder uitzondering de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. De vereniging werd opgericht toen de Italiaanse mannen in de jaren zestig naar Nederland kwamen als gastarbeider. De CRLI hielp hen integreren, door hulp bij de omgang met instanties en de taal. Dat slaagde prima; de Italianen vonden zonder uitzondering hun weg in ons land. Vele gemengde huwelijken volgden en hun kinderen werden pure Nederlanders. Zij hebben de hulp niet meer nodig. De Vereniging is sterk vergrijsd en er alleen nog voor de gezelligheid. En dat vinden ze prima. Buon appetito! – foto: Han Uenk
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.