OVE zet herontwikkeling Eerbeek op agenda gemeenteraad

EERBEEK – Liefst 1300 handtekeningen werden al gezet onder een burgerinitiatief dat de aanpak van het centrumplan Eerbeek weer op de politieke agenda moet krijgen. Die mogelijkheid bestaat. Als genoeg burgers een onderwerp ondersteunen, verplicht de Brummense gemeenteraad zich over dat onderwerp te spreken.

Die 1300 krabbels zijn méér dan genoeg voor een burgerinitiatief en geeft vooral ook aan dat naast de ondernemers ook het winkelend publiek van de politiek verlangt dat er iets gebeurt in Eerbeek.

"We willen druk op de ketel zetten, want er moet nu eindelijk eens iets gebeuren in Eerbeek", stelt Alice Weltevreden, de voorzitter van de OVE, Ondernemers Vereniging Eerbeek. Op lijsten die bij de leden in winkels liggen, vraagt de OVE klanten te tekenen voor de aanleg van parkeerplaatsen op het Kerstenterrein aan de Stuijvenburchstraat. Dat werd enkele jaren geleden tijdelijk ingericht als speelplaats, in afwachting van een nieuwe bestemming. Milieuregels verhinderden bouwplannen in het verleden en het ligt sindsdien feitelijk braak en volgens de OVE te wachten op sanering.
"De gemeente Brummen wil wachten met renovatie van dit stuk Eerbeek, totdat ze overal mee kunnen beginnen. Alle plannen gereed zijn. Wij willen dat ze zo snel mogelijk het Kerstenterrein bestraten en daar parkeerplaatsen creëren. Die hebben we toch ook nodig als het Stuyvenburchplein wordt gerenoveerd. Want daar moet wat ons betreft zo snel mogelijk mee begonnen worden", aldus Weltevreden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.