De Verbinding steunt KIEMM

EERBEEK – Met het 5-jarig bestaan van haar uitvaartonderneming ‘de Verbinding’ maakte Eline Schotpoort de balans op. Doorgaan? Dat zeker. Maar ze wilde meer. Het donateurschap van KIEMM was voor haar een vanzelfsprekende keuze, die voortkwam uit haar ervaringen in de uitvaartbegeleiding. Voor stichting KIEMM geweldig nieuws, want hiermee wordt de doorgang van een 4e seizoen muziekonderwijs voor basisschoolleerlingen definitief.

Er was niets aan geregisseerd, maar Eline kan het zich nog goed herinneren. Tijdens een van de uitvaarten die ze begeleidde, liep een jongetje van nog geen zeven jaar met zijn trompet naar voren en ging prompt boven op de kist van opa zitten. Even keken mensen bezorgd, maar Eline gebaarde: laat gaan. De zaal raakte in vervoering van de kracht en tegelijkertijd kwetsbaarheid die dit jongetje tentoonspreidde. “Kinderen denken in tegenstelling tot veel volwassenen niet in kaders, maar luisteren heel puur naar hun hart,” vertelt Eline Schotpoort. “In de uitvaartbegeleiding merk ik dat geregeld. Volwassenen zijn snel geneigd hun kind te beschermen voor groot verdriet, maar dat leidt alleen maar tot vragen. Is papa of mama wel verdrietig? Mag ik wel verdrietig zijn?”
In haar werk probeert Eline Schotpoort jong en oud te stimuleren afscheid te nemen op zijn/haar eigen manier. “Muziek is voor veel mensen een manier om uiting te geven aan verdriet dat niet in woorden is te vatten. Zeker bij kinderen is het goed om emoties op vroege leeftijd te prikkelen en op zoek te gaan naar het talent dat ieder kind in zich heeft. KIEMM geeft kinderen die kans en daarom besloot ik donateur te worden.”
De Verbinding en KIEMM vinden elkaar niet alleen in een donateurschap. Later dit jaar zoeken ze de samenwerking op tijdens Wereldlichtjesdag op 14 december in Eerbeek. Op deze dag steken mensen wereldwijd kaarsjes op ter nagedachtenis aan alle kinderen die zijn overleden. Eline organiseert deze avond samen met Elfriede Arriëns en kinderen van KIEMM verzorgen een gedeelte van de muziek. Eline: “Iedereen is welkom, ook mensen die geen kind hebben verloren. Het gaat erom dat mensen de deur van hun hart weten open te zetten, net zoals kinderen door samen muziek te maken hun talent ontdekken. Want met de kracht van samen ontstaat dat wat eigen is.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.