Abvakabo FNV start petitie voor behoud sw-banen Presikhaaf

REGIO – 160 Arbeidsgehandicapte werknemers van sociale werkvoorziening Presikhaaf Bedrijven (Midden-Gelderland) dreigen thuis te komen zitten. Na hun derde contract krijgen zij van de gemeenten geen verlenging of vaste baan. Vakbond Abvakabo FNV vindt dit onacceptabel en is een online petitie gestart om de politiek in deze regio te overtuigen dat deze kwetsbare groep zekerheid verdient.

Met de petitie wil Abvakabo FNV bewerkstelligen dat de medewerkers uit de sociale werkvoorziening (sw) niet thuis komen te zitten, dat tijdelijke contracten worden omgezet in vaste contracten, dat er goede begeleiding is en dat er een goed vangnet voor deze medewerkers blijft. Teken de petitie hier op www.abvakabofnv.nl/Formulieren/stemmingen/petitie-presikhaafbedrijven

Op 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. Tegelijkertijd vinden er flinke bezuinigingen plaats in de sociale werkvoorziening. De gemeenten in Midden-Gelderland geven medewerkers die bij een gewone werkgever aan de slag kunnen, geen vast contract. Ze krijgen verlenging na verlenging en komen maanden thuis te zitten.

Paul Lempens, bestuurder bij Abvakabo FNV: “Natuurlijk is het mooi als werkgevers deze mensen in dienst zouden nemen, maar dat doen ze niet. Daar moet je deze mensen niet voor straffen. Vergeet niet dat deze mensen al werken, dat er jaren in hen is geïnvesteerd door training en begeleiding. Mensen bloeien weer op doordat ze werken. Vanwege hun beperking hebben ze geen andere keuze voor werk en neemt een werkgever ze niet in dienst. Wij moeten voorkomen dat ze thuis komen te zitten of in onzekerheid blijven. Geef ze zekerheid!”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.