Zevenaar zet in op continuering huishoudelijke hulp

ZEVENAAR – De gemeente Zevenaar heeft besloten de contracten met de vijf huidige thuiszorgaanbieders met een jaar te verlengen. In juli is dit voornemen aan de aanbieders van huishoudelijke hulp (Diafaan, STMG, Thuiszorg GrootGelre, Vérian en Buurtdiensten) medegedeeld. Enkele aanbieders hebben aangegeven niet verder te kunnen bij gelijkblijvende tarieven.

Het college heeft als tegemoetkoming besloten de collectiviteitskorting te laten vervallen. Dit betekent dat de tarieven van de thuiszorgaanbieders voor de gemeente met 5% omhoog gaan.

Door de verhoging van de tarieven voor haar rekening te nemen beoogt het college de voorgenomen ‘zachte landing’ ten aanzien van de huishoudelijke hulp te realiseren. Het college wil in 2015 geen drastische maatregelen nemen over de huishoudelijke hulp en zet zoveel mogelijk in op zorgcontinuïteit. Dit betekent niet dat er geen veranderingen optreden. De gemeente gaat de eerder ingevoerde nieuwe werkwijze verder doorvoeren. In een persoonlijke gesprek met cliënten wordt gesproken over de mogelijkheden die zij zelf hebben en in hun netwerk zien. Zo kan het zijn dat er niet langer een beroep wordt gedaan op de gemeente, maar dat een andere passende oplossing wordt gevonden, zoals de inzet van een familielid of een vrijwilliger.

Het college heeft de ‘zachte landing’ voorgesteld aan de gemeenteraad. De raad neemt bij de behandeling van de Meerjarenbegroting 2015-2018 op 5 november hierover een besluit.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.