Veteraan Tony Hibbert overleden

BRUMMEN – Op 96 jarige leeftijd is in het Engelse Cornwall op 12 oktober de Britse veteraan majoor Tony Hibbert overleden. Hij was één van de bekendste veteranen van operatie Market Garden bij Arnhem in september 1944. Deze operatie had tot doel de brug bij Arnhem te bezetten, om zo de opmars van het geallieerde leger te bespoedigen. Hibbert was een van de weinigen die samen met John Frost de brug wist te bereiken.
De operatie mislukte echter jammerlijk en Tony Hibbert werd door de Duitsers gevangen genomen. Tijdens het transport in een Duitse legerauto vanuit Arnhem, wisten hij en enkele medegevangenen ter hoogte van het postkantoor in Brummen te ontsnappen. Hierbij vielen echter helaas enkele doden doordat een Duitse bewaker in paniek in het wilde weg op de gevangen schoot. Hibbert wist echter met hulp van enkele inwoners van Brummen uit handen van de Duitsers te blijven.
Ieder jaar vindt bij het inmiddels voormalig postkantoor een herdenking plaats, waarbij Tony Hibbert tot voor enkele jaren terug steeds persoonlijk aanwezig was, zoals op deze archieffoto van Harry Hanskamp
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.