Brummen Scoort maakt het verschil

BROEK – Voor iedereen banen creëren. Die doelstelling is in 2013 geformuleerd door ondernemers en gemeenten in de Stedendriehoek en vastgelegd in het ‘Akkoord van Beekbergen’. Het project Brummen Scoort is hiervan een belangrijk resultaat. Woensdag werd bij De Vroolijke Frans in Broek het Brummense team van ambassadeurs voorgesteld. Onder de vakkundige begeleiding van oud-topvoetballer en voetbaltrainer Edward Sturing, werd op sportieve wijze gewerkt aan teambuilding en het oefenen van het maken van doelpunten (scoren). Daarmee is de aftrap van Brummen Scoort een feit en gaan de acht ambassadeurs getraind en vol enthousiasme het veld in.

Onder het motto ‘Scoren doen we samen’ gaat het team van ondernemers uit de gemeente Brummen de strijd aan met collega’s uit Apeldoorn, Epe en Voorst. Dit met het doel om nieuwe arbeidsplaatsen te creëren voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Denk hierbij aan mensen met een arbeidsbeperking of mensen die al langere tijd geen baan hebben gehad. Gemotiveerde en getalenteerde inwoners die graag willen werken, maar dikwijls niet de kans krijgen. Meer mensen volwaardig mee laten doen op de arbeidsmarkt is daarom het doel van Brummen Scoort. Om hier verandering in te brengen, maken ondernemers en overheid zich samen hard voor deze doelgroep. Zij spannen zich maximaal in om zoveel mogelijk arbeidsplaatsen voor deze inwoners te creëren.

Het project Brummen Scoort is een uitstekend voorbeeld van deze samenwerking, waarbij een groep ondernemers als ambassadeurs op pad gaan om collega-ondernemers warm te maken voor het sociaal ondernemerschap. Zij worden hierbij geholpen en ondersteund door de gemeenten, het UWV en de werkgeversdiensten. “Het is de bedoeling dat wij zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek gaan geven”, liet wethouder Koos Paauw weten. “Want met dit project kunnen we het verschil in een mensenleven maken”.

Bij de lokale aftrap van Brummen Scoort werd aan de aanwezige ondernemers uitgelegd wat het project precies inhoudt. Benadrukt werd dat de hele regio aan de slag gaat. Op een sportieve en stimulerende manier gaan de ondernemers in de vier gemeente met elkaar de strijd aan. De regionale aftrap van dit project was in Omnisport in Apeldoorn. Onder toeziend oog van oud toptennisser Jacco Eltingh werd daar toen de website www.brummenscoort.nl gelanceerd. Op deze website worden alle scores van de onderlinge competitie bijgehouden.

Het Brummense team van ambassadeurs is zeer gedreven om in de komende periode zoveel mogelijk mensen een werkplek te geven. Dit team staat onder leiding van voorzitter Ronald Smit van het Brummense bedrijf Ferrocal. Dit bedrijf heeft de laatste jaren goede ervaringen opgedaan met het in dienst nemen van jongens uit het SW-bedrijf. Deze positieve ervaringen zijn een belangrijke drijfveer om ook andere ondernemers hiervoor warm te gaan maken. In zijn team wordt Smit bijgestaan door een zestal heren, te weten Peter Keizer (SB Post), Peter van Vught (ECS-Vught), Albert Kars (Deltacare dienstverlening), Jan Dragt (De Vroolijke Frans) en Luuk Tuiten en Koos Paauw (wethouders gemeente Brummen). Om het scoren ook daadwerkelijk te ervaren, ontvingen zij uit handen van Eerbekenaar Edward Sturing een ‘Brummen Scoort’-bal en werd ter plekke een eerste training afgelegd waarbij het samen (over)spel centraal stond.

Meer informatie
Meer informatie over dit initiatief van de ondernemers uit de vier gemeenten vindt u vanzelfsprekend op de website www.brummenscoort.nl. Voor concrete vragen over dit project kunnen ondernemers contact opnemen met projectleider Gabi Steentjes van de gemeente Brummen. Dit kan via het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33 of mailadres g.steentjes@brummen.nl.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.