NK Ploegen in Cortenoever

BRUMMEN – Stichting Ploegvereniging Nederland hield van donderdag tot en met zaterdag de nationale kampioenschappen ploegen in Cortenoever. Een terrein aan de Piepenbeltweg werd geploegd door zo’n 30 moderne en 63 oldtimercombinaties, naast ongeveer 20 enkel- en tweespannen paarden.

Aan het ploegen zijn strenge regels verbonden, zowel voor de nieuwe als de oude stijl. Zo mag er bijvoorbeeld absoluut geen groene rommel meer boven de grond liggen. Voor vele deelnemers was meedoen belangrijker dan winnen. Het ploegwerk werd door een vakkundige jury beoordeeld.
Het was voor het eerst dat de ploegwedstrijden in deze omgeving werden gehouden. De Ploegvereniging is de grondeigenaren in Cortenoever dan ook zeer erkentelijk voor het beschikbaar stellen van hun gronden voor deze kampioenschappen. Het grootse spektakel werd door veel toeschouwers aanschouwd.
Nieuw dit jaar was het Open Kampioenschap Boomslepen met paarden, waar kees Koenen uit Sprundel met een dikke acht de beste was. De volledige uitslagen zijn terug te vinden op www.ploegvereniging.nl. – Foto Han Uenk.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.