Veluwerijders hebben goede bestemming oude wielerkleding

DIEREN – In 2012 besloot het bestuur van de Dierense toerfietsclub De Veluwerijders de fietskleding te vervangen door een meer modieuze uitgave. Wat doe je dan met oude voorraad wielerkleding? Na om zich heen gekeken te hebben wie hiermee een plezier te kunnen doen, kwam men in contact met de Hongaar Laslo Erhardt in Zutphen.

Hij vertegenwoordigt de Stichting Hongarije (http://www.stichtinghongarije.eu). Deze non-profit stichting probeert met alle middelen de Europese en de wereldwijde eenheid te bevorderen en de mensen in het voormalige Oostblok een bestaan te helpen opbouwen. Dit gebeurt door onder meer noodhulp en het opzetten van kleine bedrijven. De nadruk wordt vooral gelegd op de meest arme gebieden in onder meer Hongarije.
Laslo zorgde ervoor dat de fietskleding terecht kwam bij een plaatselijke school in Diosjenö, Noord-Hongarije (zie foto), die een heel actieve sportleraar heeft. De fietskleding was bijzonder welkom en de kinderen zijn hier erg blij mee. Ook het bestuur van de Veluwerijders is zeer tevreden over het feit dat de oude kleding een prima bestemming kon worden gegeven.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.