Doesburgse IJsselbrug volgend jaar twaalf weken gesloten

DOESBURG – In de tweede helft van 2015 gaat de Doesburgse IJsselbrug voor een periode van twaalf weken op slot voor gemotoriseerd verkeer. Vanwege grootscheeps onderhoud aan de boogbrug, kunnen alleen fietsers, bromfietsen en hulpdiensten via één van beide fietspaden de oversteek maken.

Omdat, naast de veerverbindingen bij Dieren en Brummen, geen andere oeververbindingen bestaan dichterbij dan Westervoort en Zutphen, zal het verkeer grote hinder ondervinden van de opknapbeurt.

Volgens Rijkswaterstaat, eigenaar van de brug, is de volledige afsluiting niet te voorkomen, omdat de overspanning grondig gerenoveerd moet worden. Naar verwachting duurt het werk maximaal twaalf weken. De klus moet in ieder geval voor het einde van 2015 geklaard zijn, omdat de brug daarna deel uit gaat maken van de omleidingen die nodig zijn omdat in Dieren wordt gestart met de realisatie van de Traverse, de N348, die in dat dorp deels ondergronds gaat.

De IJsselbrug werd in 1951 geopend door Koningin Juliana en werd voor het laatst in 2006 gerenoveerd. Volgens Rijkswaterstaat moeten de betonplaten onder de rijbanen vervangen worden en moeten daarvoor beide rijbanen afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers, fietsers en brom fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden wel over de brug via één van de zijpaden naast de hoofdweg.
De IJsselbrug bij Doesburg is een belangrijke toegangsweg naar de Achterhoek. Dagelijks rijden een kleine 20.000 auto’s over de brug.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.