Buurtzorg loopt ook in Loenen voorspoedig

LOENEN – De nieuwe thuiszorgorganisatie ‘Buurtzorg’ krijgt steeds meer bekendheid. In de dorpen Eerbeek en Hall heeft het team al veel cliënten maar ook komen de verpleegkundigen meer in Loenen. Een klein zelfstandig team van vijf personen van Buurtzorg verzorgd dit gebied.

In januari is men gestart en een woordvoerder laat weten dat het voorspoedig draait. Er is begonnen met vier medewerkers, maar door de gestage groei moest een extra kracht worden aangesteld.

Buurtzorg onderscheidt zich van andere zorgaanbieders door de korte lijnen. Zij bieden verzorging en verpleging thuis. Zij begeleiden de cliënten bij het herstel en ziekteproces. Buurtzorg helpen bij het wassen, klaarzetten en geven van medicijnen en het aan- en uitkleden. Ook verrichten zij handelingen op verzoek van de arts, zoals insuline spuiten, het verzorgen van wonden, het geven van injecties of het bestrijden van pijn. Buurtzorg geeft geen huishoudelijke hulp.

Met de mantelzorgers en familie is er regelmatig overleg. Vaak moet er veel geregeld worden. De verpleegkundige weet de weg in de grote wir-war van instanties en wetten.
Voor thuiszorg is een indicatie nodig. Buurtzorg kan dit regelen. Het team voor Eerbeek, Hall, Loenen en omgeving is zelfstandig. Zonder leidinggevende. Er kan daarom met korte lijnen worden gewerkt. Wie hulp nodig heeft kan bellen met het Buurtzorgteam Eerbeek, telefoon 06-10 33 02 88. Men krijgt dan altijd een verpleegkundige aan de lijn die snel de zorg weet te regelen. De indicatie wordt ook door het team geregeld.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.