Expositie in gemeentehuis Brummen

BRUMMEN – In het gemeentehuis in Brummen is een nieuwe expositie te zien. Het werk van vier kunstenaars is te zien tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Loek Petrie – Zweers toont haar aquarellen. Ze begon ooit met bloemtaferelen, waarmee ze haar techniek ontwikkelde. Langzamerhand ging ze over op landschappen, mensen en dieren. Haar werk is persoonlijk en zet de kijker aan het denken over wat alles wat een mens waarneemt.
Wil van den Hoek werkt met klei. Ze heeft een eigen stijl, waarbij de geïnspireerd werd door mensfiguren uit Afrikaanse culturen. Na zwart, oker en bruin geglazuurde beelden, maakt ze nu kleurige beelden die ze vormt uit met een deegroller vervaardigde plakken klei. Met die plakken kleedt ze haar figuren aan.
Tjal van den Berg gebruikt bizarre grondstoffen in zijn schilderijen: zand, koffiedras, papier, sponzen en lijm. Alles kan vermengd worden met acrylverf. Schilderen is voor Tjal een vermakelijk avontuur. Zijn schilderijen zijn driedimensionaal en tastbaar.
Jim van Iterson is een begenadigd fotograaf, die een uitstapje maakte naar het beeldbouwen. Jim ziet overeenkomsten tussen werken in twee en drie dimensies, het gaat om kijken en om zien. De afwerking van de abstracte beelden is perfect, de vormgeving opvallend evenwichtig.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.