woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeLaag-KeppelAntieke kaarten en prenten bij Antiquariaat Hans van Osch

Antieke kaarten en prenten bij Antiquariaat Hans van Osch

LAAG-KEPPEL – Antiquariaat Hans van Osch in Laag-Keppel, waar een collectie van antieke kaarten en topografische prenten te zien is, doet mee aan de Bronckhorster Kunst10Daagse van 23 mei tot en met 1 juni.

Van Osch heeft een andere vorm van kunst dan de meeste van de zestig deelnemers aan de Kunst10Daagse. Hij toont antieke kunst op papier. Hans van Osch heeft zich gespecialiseerd in cartografie en topografie uit de periode van de zestiende tot en met de achttiende eeuw. Het gaat bij hem dus om oude grafische kunst, die vorm heeft gekregen in prachtige landkaarten, stadsplattegronden, stadsgezichten en kasteelprenten in de originele druktechnieken van die tijd. De collectie bestaat inmiddels uit honderden Nederlandse kaarten en een veelvoud aan prenten. Een interessante aanvulling wordt gevormd door oude Aziatische kunst op papier en op zijde gedrukt, uit de late negentiende eeuw en begin twintigste eeuw.
In het kader van de Kunst10daagse Bronckhorst toont Hans van Osch de bezoekers een mooie collectie gebiedskaarten van het oude Graafschap Zutphen ofwel de Achterhoek, van het Hertogdom Gelre en van de andere Nederlandse provincies. Ook zijn er prachtige wereldkaarten en kaarten van het westelijk en oostelijk halfrond te bewonderen.
Hans van Osch heeft zijn zaak in het voorjaar van 2004 opgericht als Internet-Antiquariaat onder de naam www.hollandmaps.nl en bestaat inmiddels dus tien jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum is er een speciale actie. Bij aankoop aankoop van een antieke kaart of prenten tijdens de Kunst10daagse ontvangt de klant een cadeaubon, te besteden bij het alom bekende Café-Restaurant De Gouden Karper te Hummelo. Antiquariaat Hans van Osch is te vinden aan de Rijksweg 72 in Laag-Keppel.

www.hansvanosch.nl
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...