donderdag 28 oktober 2021 | WEEK 43 |
HomeDuivenHigh Tea voor konijnen en andere knaagdieren bij Sascha Diertotaal

High Tea voor konijnen en andere knaagdieren bij Sascha Diertotaal

DUIVEN – Dierenspeciaalzaak Sascha Diertotaal in Duiven, houdt zaterdag 29 maart een high tea voor konijnen en andere knaagdieren. Mensen kunnen hun knaagdier meenemen naar de winkel. Daar worden de dieren samen met soortgenoten in een ren gezet (mannetjes en vrouwtjes gescheiden!). De dieren krijgen vervolgens verschillende smaken kruidenthee voorgeschoteld en etagères met knaagdierensnacks.

Brigitte Elsman van Sascha Diertotaal kopieert het idee van een collega, maar geeft er wel haar eigen invulling aan. De high tea wordt omlijst met activiteiten. Zo zijn er een dierenarts en fokkers aanwezig en is er voor de dieren een speciaal ‘konijnenparcours met hindernissen’ uitgezet. Ondertussen kunnen kinderen knaagdierkoekjes maken en worden ze geschminkt. Uiteraard geven medewerkers van Sascha Diertotaal antwoord op vragen, bijvoorbeeld over het voorkomen van ziekten. De dieren krijgen desgewenst een gratis parasietenbehandeling.
Brigitte Elsman: “Het is een verwenmiddag voor konijnen en andere knaagdieren. Dat we ze kruidenthee voorzetten, is helemaal niet zo vreemd. De meeste knaagdieren zijn daar dol op. We willen ook laten zien dat konijnen best slim zijn. Ze lopen met plezier een parcours en als je een snoepje ergens in verstopt, weten ze dat vaak te vinden.”

De High Tea bij Sascha Diertotaal aan Rijksweg 25 in Duiven, is op zaterdag 29 maart van 11.00 tot 16.00 uur.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0212005_Sponsor_ACE.jpg

Nieuwe tassen voor Dames 2 Ace’19

ANGERLO - De dames van volleybalvereniging Ace'19 uit Angerlo/Doesburg speelde vrijdag 1 oktober een thuiswedstrijd in de gymzaal bij de Trompetter in Angerlo. Voor aanvang van de wedstrijd ontvingen de speelsters een nieuwe tas uit handen van sponsor Trentelman Schilderwerk in Bathmen. Voor Betty Sinay was er een mooie bos

Curling, kerstmarkt en droneshow tijdens eerste Eerbeekse Winter Weekend

EERBEEK - Twee keer moest de Eerbeekse kermis worden afgezegd. Geen feest, geen vogelschieten, geen vrijmarkt op Koningsdag. Het werd de leden van de Oranjevereniging te rustig en daarom bedachten zij een nieuw evenement: het Eerbeekse Winter Weekend, dat gaat plaatsvinden van vrijdag 10 tot en met 12 december.

Griezelen in Eerbeeks Screampark

EERBEEK - Ze kwamen doodenge situaties tegen, zondag in het Weberbosje in Eerbeek, maar deze kinderen lieten zich niet zo snel bang maken. Tijdens de wandeling door het Screampark kwamen zij langs tientallen spannende, mooie en griezelige scènes. De organisatie van Halloween Eerbeek kon dit jaar geen Ride organiseren, maar

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit